2016/03/13

Marseille

Marseille on tähän asti vierailemistani ranskalaisista kaupungeista kaikkein vähiten mieleeni. Viikonloppuvisiitin perusteella Marseille on persoonaton B-luokan miljoonakaupunki, joka toivottaa kävijät tervetulleiksi likaisilla kaduilla ja kylmällä ilmapiirillä. Löytyy sieltä kauniitakin alueita, mutta yleismielikuva on joka tapauksessa vähän nihkeä.

Bouillabaisse, kalankit ja laadukkaat kahvilat ovat kaupungin parasta antia, joiden ympärille rakennettiin meidänkin vierailu. Google ja Tripadvisor auttavat tietämätöntä paikkavalinnoissa; itse voin suositella Minoofi-konditoriota (104 Rue Paradis) ja Sugiton-kalankia (bussi 21 terminus Luminy). Auringonlasku vanhassa satamassa oli myös kaunis, kuten auringonlaskut yleensäkin. Erityisesti pimeällä kannattaa kuitenkin valita tarkkaan korttelit, joissa liikkuu, jos ei ehdon tahdoin halua tuntea oloaan turvattomaksi.

Niin, ja aivan pakko mainita vielä pari sanaa addun housuista. Kolmiraitaiset kapealahkeiset klassikkoverkkarit ovat nimittäin saaneet aivan uuden merkityksen täällä. Verkkarit yhdistetään luonnollisesti joko saman merkin verkkatakkiin tai vaihtoehtoisesti kevyttoppatakkiin. Lopputulos on  yleensä kaikkea muuta sporttisen tyylikäs. Erityisesti turkoosin värisenä versiona (kyllä, yhtä karmeat miltä kuulostavat) ko. housut assosioituvat välittömästi Olympique de Marseillen futisjoukkueeseen, eivätkä välttämättä aina kovin hyvällä tavalla.. Jengin fanijoukot ovat nimittäin tunnettuja huliganismista, jota pääsin itsekin todistamaan Montpellierin ja Marseillen välisessä derbyssä. Adidaksen laadukas ja puhtoinen brändi on vähän kärsinyt mun mielessä tämän takia, vaikka yksi lempparimerkeistä edelleen onkin (verkkareita en tosin ehkä pysty enää ikinä näkemään samalla tavalla). Haha, siinä vähän syväluontoista tyylianalyysiä meikäläiseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti